SOOF

dec 2013 - mrt 2014

Brekend nieuws: SOOF 2 is in de maak!

 

SOOF:

Tijdens de castpresentatie in WesterLiefde is vandaag bekend gemaakt dat Anneke Blok, Alex Klaasen, George van Houts, Maryam Hassouni, Eva Laurenssen, Dick van den Toorn en Sanne Wallis de Vries zijn gecast voor de romantische komedie soof van Antoinette Beumer.

Eerder werd naar buiten gebracht dat Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, en Dan Karaty de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Ook Chantal Janzen vertolkt een rol in de nieuwe bioscoopfilm.

De regie is in handen van Antoinette Beumer (Loft en Jackie). Het scenario werd geschreven door Marjolein Beumer en is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman. Vanaf 18 maart starten de opnames van Soof.

Soof – kort voor Sophie – (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die  zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt.  Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Anneke Blok (Alles is Liefde) speelt Hansje, een alleenstaande moeder die fundamenteel het gevoel heeft dat ze te weinig is toegekomen aan zichzelf. Nu haar dochter volwassen is vindt ze dat ze recht heeft op een leven waarin alles draait om haar eigen ontwikkeling als mens.

Chantal Janzen (Divorce) speelt Bob, een vrouw die te mooi, te leuk, too good to be true is. Bob valt als toevallige passant meteen op. Je hebt nu eenmaal vrouwen waar alle mannen voor vallen. Ook Kasper kan daar niet om heen.

Dick van den Toorn (Lang & Gelukkig) is Gerrit, hij voldoet als chauffeur en manusje van alles eigenlijk niet aan de vereiste kwaliteiten. Maar na een mislukte heupoperatie kan Soof hem niet in de kou laten staan.

Eva Laurenssen (Lieve Liza) speelt  Gaby, een onopgeleid Amsterdam Noord grietje dat vindt dat ze het helemaal niet slecht getroffen heeft met een baantje in Soofs kookbedrijf. Ze kan eigenlijk niets, maar ze wil graag leren, ook al gaat haar dat zelden goed af.

Maryam Hassouni (Doodslag) speelt Najat, de rechterhand van Soof en absoluut onmisbaar in het kookbedrijf. Ze weet een vrome hoofddoek moeiteloos te combineren met de directheid van een straatmeid. Ze is het allebei.

George van Houts (De verleiders) en Alex Klaasen (Lang & Gelukkig) spelen Jan Jaap en Harm Jan.

Als buurmannen van Soof en Kasper staan ze bekend als ‘de Jannen’. Ze delen samen, behalve een huis vol kunst, een roedel jachthonden en het bed, ook een voorliefde voor alles wat uit Engeland komt.

Sanne Wallis de Vries (Kopspijkers) speelt  Fanny Roodman.

Als culinair columniste is Fanny wijd en zijd bekend. Een imposante, bijna mannelijke en zeer intellectuele vrouw met een bijtend gevoel voor humor waar je maar beter dikke vrienden mee kan worden, of anders ver van uit de buurt moet blijven.

De romantische komedie Soof is hedendaags, herkenbaar en hilarisch. De film wordt geproduceerd door KeyFilm (Terug naar de Kust, Richting West) en Millstreet Films (Loft, Gooische Vrouwen de film), in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf Media Groep, UPC Nederland en het Nederlands Filmfonds.

 

Independent Films brengt Soof op 12 december 2013 uit in de bioscoop. De verzamelde columns van Sylvia Witteman worden uitgegeven door Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

"Elke grap is raak"

FilmTotaal


 

WWW.SOOF.NL