DE VERLEIDERS: INTEGRITEIT IN ZAKEN

mrt 2016 - mrt 2016

DE VERLEIDERS brengen vlijmscherpe theaterstukken die gaan over dilemma’s, menselijke zwakheden, passies en intriges; kortom over de moraal aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Hoe zit het met in- en externe integriteit? En wanneer is er sprake van grootheidswaanzin? Kortom; ‘hoe verdient BV Nederland zijn geld?’.

DE VERLEIDERS geven uw gasten ook graag stof tot nadenken. Want waar ligt precies de grens tussen relatiebeheer en omkoping? Mag je een potentiele klant iets toestoppen? Waar staat in de wet dat het strafbaar is als je meer wilt betalen dan wat er wordt gevraagd? Zit onze hele economie niet zo in elkaar; je investeert in een relatie, je gunt elkaar iets? Ingewikkelde vragen.
 

Benodigdheden:

Scherm met beamer – 2 draadloze beugelmicrofoontjes – zittend publiek – zaal die ook verduisterd kan worden

VIDEO

De Grote Graaiers Quiz tijdens De Uitmarkt

Optie A

INLEIDING
George van Houts, initiatiefnemer, schrijver en acteur van DE VERLEIDERS, vertelt uw gasten op interactieve en bevlogen wijze over verleiding, hebzucht en morele dilemma’s. Ook kunnen er, samen met mede-VERLEIDER Tom de Ket, enkele scènes gespeeld worden uit de desbetreffende voorstelling.

Er zijn 2 verschillende thema’s mogelijk:
 • DE CASANOVA'S VAN DE VASTGOEDFRAUDE
  Over ’s lands grootste financiële zwendel.
  "Na de derde zittingsdag moest ik mijzelf toegeven: ik was er ook met boter en suiker ingegaan. Ik had ook mee gezwendeld. Ik schrok ervan" - George van Houts
   
 • DOOR DE BANK GENOMEN
  Over de wereld van ons geld en het beheer ervan.
  "Na twee jaar grasduinen in financiële schandalen gingen mijn nekharen steeds verder overeind staan. Kijk, luister, lach en huiver... U bent gewaarschuwd!" – George van Houts

Optie B

DE GROTE GRAAIERS QUIZ
George van Houts en Tom de Ket trakteren uw gasten op uniek cabaret in De Grote Graaiers Quiz. Naar aanleiding van de meest spraakmakende zwendels aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven onderwerpen zij twee teams uit het publiek aan een vrolijk vragenvuur. De teams doen o.a. beroep op hulplijnen (het publiek) in de strijd om "De Gouden Handdruk".

Optie A en B zijn ook in combinatie te boeken. Daarnaast zijn Tom en George ook te boeken als dagvoorzitter(s) voor uw congres of seminar.